Tuesday, 23 October 2012

~nah, untuk awak!~


bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..

“Saya sayang ayah saya...”

Cukupkah statement ini untuk membuktikan anda sayang bapa anda?
Apakah yang anda lakukan untuk membuktikan sayang anda itu? Ya..terdapat pelbagai cara...
Apa yang saya inginkan fokuskan disini adalah cara yang wajib anda lakukan..
Iaitu menutup aurat...
Adakah anda melakukan cara yang satu ini?



Inilah pengajaran yang saya ingin fokuskan dari novel NAH, UNTUK AWAK!
Cerita ni lawak sempoi sebenarnya..ada jugak babak dramatik..sedih..down..happy..sweet..all in one....hehe
Ayat paling saya suka...:) “najiha, do you live up to your name?”
Apa yang saya tahu maksud najiha ialah berjaya or kajayaan..lebih kurang macam tu la..tak pandai sangat bahasa Arab ni..but at least i know a bit bahasa Rasulullah..:) insyaAllah akan improve lagi..



satu lagi part yang saya suka..waktu eid datang rumah najiha atas urusan tentang harta pusaka...
bila najiha buka pintu, eid cakap..."alhamdulillah"...
HAHA..patutnya bagi salam.."assalamualaikum.."
eid sebenarnya terlebih suka, bersyukur sebab najiha dah bertudung..apakah sebenarnya yang menyebabkan najiha berhijrah...??
inilah blues cluesnya...


"Selangkah anak perempuan keluar dari rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga ayahnya itu hampir ke neraka. Selangkah seorang isteri keluar rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga suaminya itu hampir ke neraka.."(Abu Hanifah)


haaa...nak tau perkembangan dan kesudahannya..jangan lupa dapatkan novel ni di kedai berhampiran anda.. (:


lastly,

"Girls without a Hijab is Hot, and girls with Hijab are Beautiful. That's why Hell is Hot and Paradise is Beautiful."





jumpa lagi di lain entry..


^^

4 comments:

^^ peace! no pressure ^^

stalker ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...